U bent hier

Carriere

Het P&O beleid van Limpens is gericht op investeren in menselijk talent. Persoonlijke gesprekken, eerlijke en goede feedback, continu verbeteren en bij bewezen geschiktheid, groei in functie en beloning. Ook dat is Limpens. ‘We are Limpens’ kenmerkt zich in vijf kernbegrippen:

  • Betrouwbaarheid
  • Expertise
  • Veiligheid
  • Binden en Boeien
  • Afstemmen werk en privé

Betrouwbaarheid 
Klanten kunnen vertrouwen op de service van de medewerkers van Limpens. Op deze filosofie speelt het werving & selectiebeleid sterk in. Sollicitanten worden voor verschillende gesprekken uitgenodigd en potentiële chauffeurs rijden eerst met een Limpens-chauffeur mee, alvorens ze in dienst genomen worden.

Expertise
Limpens is gericht op kwaliteit en een belangrijk speerpunt is de deskundigheid van de chauffeurs. Daarom krijgt iedere nieuwe vrachtwagenbestuurder, met of zonder ervaring, bij Limpens eerst een opleiding tot bulkchauffeur, die gegeven wordt door een ervaren praktijkopleider. Limpens is een door VTL erkend leerbedrijf. 

Veiligheid
Veiligheid is een continu aandachtspunt in ons bedrijf. Onze trekkers zijn uitgerust met een kantelbeveiliging. Onze chauffeurs worden jaarlijks intensief getraind om zo veilig mogelijk te werken. Permanent zijn bij Limpens twee instructeurs bezig met het aanbrengen van verbeteringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Binden en Boeien 
Medewerkers voelen zich verbonden met de organisatie. Belangrijke voorwaarden hiervoor zijn de open communicatie, het respect hebben voor elkaar, het serieus nemen van de medewerker (laten meedenken en luisteren) en het opbouwen en in stand houden van positieve relaties binnen de organisatie.

Afstemming werk en privé 
Medewerkers zijn flexibel op momenten dat de organisatie het nodig heeft. De organisatie denkt actief mee over de afstemming van werk-privé van de medewerker. Maatwerkafspraken zijn mogelijk.