Goede doelen

Limpens steunt al vele jaren de goede doelen War Child en Oxfam Novib.

Oxfam Novib

Oxfam Novib zet zich in voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Net als wij gaan zij uit van de kracht en mogelijkheden van mensen zelf.

We steunen daarom het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze hulp krijgen mensen in ontwikkelingslanden via een microfinancieringsprogramma een klein krediet. Met deze lening kunnen zij een eigen bedrijfje starten en zo werken aan een zelfstandig bestaan.

Warchild

War Child helpt de oorlog uit een kind te halen via bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Zo maken zij een verschil in het leven van vele kwetsbare kinderen.

Gwen van Mansum schreef namens Warchild het volgende:

"Al sinds 2002 is Limpens een bijzonder waardevolle partner van War Child. Limpens geeft structurele steun aan oorlogskinderen door een vaste jaarlijkse bijdrage. Naast deze bijdrage organiseren de medewerkers regelmatig acties voor War Child. Maar ze bieden ook ondersteunende diensten. Zo ook tijdens de tour door Nederland voor het programma ‘Radio 538 steunt War Child’. Door deze steun kan War Child zich richten op de kinderen in conflictgebieden. Kinderen krijgen weer zicht op een positieve toekomst, worden weerbaar en krijgen ze weer onderwijs. Maar ze kunnen vooral weer even kind zijn. Namens War Child enorm bedankt!"